Teemu Purmonen

BrandingEurooppa tour 2020- Itävalta

Eurooppa tour 2020- Itävalta

SAALBACH - ZELL AM SEE

Yötä myöten ajettaessa olimme aamu seitsemän aikaan nukkumassa Saalbachin kylässä olevan kaupan parkkipaikalla. On yllättävän vaikeaa löytää sopivaa ja rauhallista, saati laillista parkkipaikkaa asuntoautolle kylän ytimestä. 

Make oli saanut joltain vinkkiä, että Saalbachin alueella olisi ollut jonkin verran lunta, mutta totuus paljastui kun vähän kurkisti ikkunasta kohti vuoria. Plussaa oli seitsemän astetta vielä 2,5km korkeudessa, jo lumiraja oli ties miten korkealla. Mietittiin mitä tehtäisiin, osa valitteli, että eilinen pitkä haikkaus ja ajomatka rasitti paljon ja kroppa ei ollut palautunut. Hurjan 56€ hissilipun hinnan myötä todettiin, että pidettiin vapaapäivä ja käytiin paikallisessa kylpylässä rentoutumassa.  

Kylpylässä oli mm. “suomalainen Sauna”. Varsin tyylikäs kelosta tehty sauna sisäpihalla. Saunasta löytyi ihka oikea kiuas, johon vettä pystyi heittämään. Kuitenkin meille jäi vähän epäselväksi saunavuorot, oliko miehet vai naiset vaiko sekavuoro? Saiko löylyä heittää? Päätellen äkäisestä saksan aksentista, meidän saunomista ei katsottu hyvälttä, joten päätimme lähteä pukuhuoneen puolelle. Suosittelen tutustumaan alueen saunakulttuuriin.Paikalliset ovat varsin kovia saunomaan ja heidän tapansa saunoa on varsin erilainen!

itävalta_kylä_kaupunki_alpit_travel
ZELL AM SEEN KYLÄN KESKUSTAAA.
vapaalasku_itävalta_matkailu_offpiste_vuoret_sellamsee
itävalta_kylä_kaupunki_kuja_katu_travel

Juteltiin paikallisen Burton -kauppiaan kanssa, joka totesi, että näin huonoa talvea ei hetkeen ole täällä ollut. Totesi, että talvi talvelta kauden aloitus ja lopetus on siirtynyt aina vaan myöhemmäksi. Kehuskeli, että viime vuoden parhaat puuterit hän laski kesäkuussa. Tiedä häntä, oliko nämä vain kuuluisia kalajuttua vai oliko näin todella.

Ajattelimme hassutella rinteiden puolella laskien parkkia seuraavan päivän ja kun kysyttiin alueen parhaista paikkoja tähän, hän vinkkasi Kitzbühelin parkkia parhaaksi hänen mielestään. Hän myös kertoi, että moni keskus tarjoaa hyvitystä päivän lipusta jos sen palauttaa aikaisin takaisin. Riippui kuulemma keskuksesta mihin aikaan viimeistään oli lippu palautettava, mutta noin 30€ hintaan saisi näin puolikkaan päivän. Mikään keskus ei taida ilmoitella asiasta missään nettisivuilla.

Parkkeerattiin Fiatti Kitzbühelin parkkipaikalle yöksi. Keskuksien parkkipaikoilla oli sinänsä hyvä yöpyä, koska oli rauhallista ja keskuksien WC-tilat olivat auki öisin. Aamulla lippukassalla kyselimme kuullusta cashback -systeemistä, mutta kuitenkaan näin ei ollut ja keskuksesta sai päivän lipun tai 11:30 jälkeen ostetun puolen päivän lipun 10e alennettuun hintaan. Säästettiin ja otettiin puolen päivän lippu, jolloin muut kuin minä kävi laskemassa parkkia, joka oli hyvätasoinen Kitzhböielissä. Itse surffailin rinteitä ja nautin aurinkoisesta säästä, oluesta ja gulassikeitosta.

INNSBRUK - AXAMER LIZUM

Lähdimme taas laskupäivän päätteeksi ajemaan eteen päin. Seuraava kohteemme oli Innsbrukin lähistöllä oleva Axamer Lizum -keskus. Miikan tuttu on asunut seudulla lähemmäs 10 vuotta ja hän tiesi näyttää pari kivaa haikattavaa paikkaa alueelta. Sovimme tapaamisen aamuksi. Yövyimme taas keskuksen parkkipaikalla ja tapasimme Miikan kaverin aamulla jo meitä odotellen. Otimme kerta nousun ylös Innsbrukin olympia vuonna -76 rakennetulla “junalla” ylös, hintaa oli noin 10€. Tarkoitus oli mennä vuoren toppiin haikkaamaan, mutta huomasimme vuoren olevan kokonaan sinkkisumussa, joten valitsimme B-suunnitelma, ja laskeuduimme alemmas haikkaamaan tiettyä kapeahkoa kurua ylös. Kuru oli suhteellisen jyrkkä, mutta nousu oli aika helppo hyvän pohjan ansiosta. Hyvällä lumella kuru olisi ollut todella mukavan oloinen laskea. Vastaavan laisia kuruja oli useampi lähekkäin toisia. Itse kuru oli hyvin jäinen ja laskusta ei taaskaan jäänyt jälkipolville kerrottavaa.

vapaalasku_itävalta_matkailu_offpiste_vuoret
ALUEELLA OLI USEAMPI KIVAN NÄKÖINEN KURU, JOTKA OLI HELPOHKOLLA HAIKILLA SAAVUTETTAVISSA SKINNAAMALLA ALA-ASEMALTA.
vapaalasku_itävalta_matkailu_offpiste
vapaalasku_itävalta_matkailu_offpiste_vuoret_puuteri_haikkaaminen
vapaalasku_itävalta_matkailu_offpiste_vuoret_puuteri

Olimme samaisessa paikassa vielä toisen yön ja kävimme haikkaamassa saman kurun lähistöllä olevaa seinämää auringon paisteessa. Tällä kertaa läksimme haikkaamaan heti ala-asemalta, koska gondoli ei olisi paljoa auttanut. Taaskaan ei laskusta raportoitavaa jälkipolville.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 All Rights Reserved.

www.teemupurmonen.com